Mit kérsz
a pénzedért?
Prezentációt
vagy
segítséget?

Mit kérsz
a pénzedért?
Prezentációt
vagy
segítséget?

Szerethető Teljesítményértékelés

Kevés félreértettebb és hanyagoltabb eleme van az IT csapatok működésének, mint a rendszeres dolgozói teljesítményértékelés. Nagy várakozások előzik meg, aztán sokszor hiába a komplex értékelési rendszer, a sok befektetett energia, a mindennapok rohanása csak letudandó rutinfeladattá degradálja ezt az egyébként oly értékes feladatot.

Felismerve az értékelési rendszerek megújításának igényét egy merőben új megközelítésű értékelési-visszajelzési rendszert alkalmazunk, ahol a visszajelzések a cég tevékenységéből és karakteréből származtatott értékrendjén alapulnak, és fókuszba az egyén fejlődését helyezi olyan irányba, ami a csapat és az egyén számára közösen a legértékesebb. Középpontba kerül a fejlődés, leválasztva a “hogyan érzem magam” jellegű kérdéseket, amiknek keretrendszerünk szintén megadja a helyét.

Megoldásunk:

 • A múltról a jövőre helyezi a hangsúlyt
 • Segít tudatosítani az igazán fontos közös értékeket
 • Kész megoldás, amely néhány hét alatt bevezethető
 • Teljes megoldást ad a dolgozói visszajelzéssel, értékeléssel, fejlődéssel kapcsolatos teendőkre

Életrevaló IT Stratégiai Program

IT stratégiára mindenkinek szüksége van, ezt mindenki tudja, úgyhogy előbb-utóbb csinálunk magunknak egyet. Összeülünk, nagyokat álmodunk, meglátni véljük a jövőt, ami aztán a hétköznapok mocsarába süllyed, és soha nem jön el: a stratégia meg a fiókba kerül, és csak auditorok olvassák.

Hogy csináljuk, hogy ne így legyen? Az IT stratégia az informatikai szervezet MIÉRT-jének kimondásának, tudatosításának legfontosabb eszköze. Alapot ad operatív döntéseinknek, segíti a munkatársak motivációját, segít megmutatni, hogy szilárd alapokon építjük az informatikánkat. Tevékenységünk pedig csak akkor kezdődik el igazán, amikor együtt megalkottuk a stratégiát: az igazi kihívás annak valóra váltása, amiben szintén segítünk!

Megoldásunk:

 • Bullshit mentes eredményt szállít
 • Igazi alapot ad az IT építéséhez
 • Biztosítja a stratégiai célok elérését
 • Receptet ad a stratégia frissen tartására

IT Menedzser Talajfogási Program

Frissen elfoglalni egy IT vezetői pozíciót mindig kihívást jelent. A strukturális változások megkezdését sokszor elmossa a napi operatív problémák kezelése, a tűzoltás, ami konzerválódva lassan de biztosan lehetetleníti el a valódi vezetői munkát: ne hagyjuk, hogy veled is ez történjen!

A Wunderplan külön programot dolgozott ki friss IT vezetők részére, amely aktívan segíti a még ismeretlen szervezetbe való gyors beilleszkedést, a kritikus, azonnali beavatkozást igénylő feladatok felismerését, a szervezet erőviszonyainak feltérképezését. A helyzetet feltáró audit után aktívan részt veszünk az intézkedési tervek kidolgozásában, és akár végig is kísérjük annak megvalósítását, biztosítva, hogy a létfontosságú strukturális változásokat ne mossák el a napi feladatok.

Megoldásunk:

 • Biztosítja az IT működésének folyamatosságát
 • Látványos kezdeti változásokat nyújt
 • Segíti a csapattagok megismerését és a vezetői elfogadottságot
 • Megalapozza az üzleti megrendelők elégedettségét

IT és Projekt Teljesítménynövelés

A projektek és IT fejlesztési feladatok jelen vannak mindannyiunk cégénél, néha talán egy kicsit túlságosan is. Elkezdeni könnyű őket, sikeresen befejezni viszont annál nehezebb. A sikerhez kevés a módszertanok elemeinek mantrázása, és nem sokat segít a hegyekben álló dokumentáció sem, ha nem haladnak a dolgok.

Csúcsteljesítményű projektleszállításhoz jól működő igénymenedzsmentre, profi erőforrás- és kapacitásmenedzsmentre ugyanúgy szükség van, mint hatékony szoftverfejlesztési és projekt megvalósítási folyamatokra. Teljesítménynövelő programunk során mindezeket a folyamatokat integráns egészként hangoljuk össze és tesszük hatékonyabbá.

Megoldásunk:

 • Jól bevált megoldást nyújt a projekt- és BAU feladatok párhuzamos kezelésére
 • Szabályozza a fejlesztés, a projektek és support sokszor ködös kapcsolatát
 • Kulcsszereplőként tekint a közép- és felsővezetőkre a változtatások valóra váltásában

Csapatszilárdítás és Motivációs Csomag

Egy jó csapat felépítésénél csak egy jó csapat egyben tartása nehezebb feladat. Az anyagi ösztönzés hatásai gyorsan semmivé foszlanak, a babzsákfotel és csocsóasztal pedig kevéssé hatja meg a kihívásokra és világos jövőképre vágyó dolgozókat.

Motivációs programunk során elemezzük a cég saját értékeit, segítünk megfogalmazni azokat az egyedi identitás jegyeket, amelyek alapját képezik a csapathoz való kapcsolódásnak. A munka másik fontos csapásiránya a csapattagok személyes motivációinak és céljainak, esetleges konfliktusainak, frusztrációinak feltérképezése. Ezek után programot állítunk össze, amelynek fókuszban a személyes és szervezeti értékek és jövőkép összehangolása, mert mi abban hiszünk, hogy az igazi motiváció nem a bónuszcsekkből ered.

Megoldásunk:

 • Értékrend alapú motivációra épít
 • Tudatossá teszi a csapat identitást, a vezetői feladatokat
 • Összekapcsolható stratégiakészítéssel, és értékelési rendszer bevezetésével

Interim IT és projektvezetés

Erőforrás hiány bármikor bármilyen pozícióban, így az IT vezetői vagy projektmenedzseriben is felütheti a fejét. Ezekben a kritikus szerepekben kiemelt fontosságú lehet, hogy folyamatosan be legyenek töltve, a megfelelő belső szakember megtalálása azonban hosszadalmas, hónapokig, vagy még tovább húzódó folyamat lehet.

A Wunderplan interim IT és projektvezetői mind harcedzett, profi szakemberek, sok évnyi vezetési tapasztalattal a hátuk mögött nagyvállalati és IT területeken. Villámgyors talajfogás, helyzetfelmérés és azonnali gyakorlati eredmények mellett olyan nagyobb lélegzetű szervezeti átalakításokat, hatékonyságjavító intézkedéseket is valóra váltanak, amit esetleg a korábbi vezetőknek nem sikerült.

Megoldásunk:

 • Megrendelőnk érdekeit határozottan képviselve végzik vezetői feladataikat
 • Operatív vezetés mellett szervezetfejlesztéssel, csapatépítéssel, akár stratégia alkotással is foglalkoznak
 • Aktívan részt vesznek a hiányzó belső vezető recruitmentjében

Hátra van még a fekete leves

Téged is szívesen meghívunk egy kávéra és egy szakmai beszélgetésre, ha megosztanád velünk a dilemmáidat!